BFCE Visits King Salman International University

 In Uncategorized
استقبل معالي رئيس جامعة الملك سلمان، الأستاذ الدكتور/ أشرف حسين وبرفقته سيادة الأستاذ الدكتور/ محمد شريف نائب رئيس الجامعة وفد هيئة فولبرايت بقيادة الدكتورة/ ماجي نصيف المدير التنفيذي وبصحبتها الأستاذة/ منال فارس مدير إداري بهيئة فولبرايت والأستاذ/ هشام فريد مسئول إداري بالهيئة والأستاذ/ عبد العليم رفعت ممثلًا لقطاع العلاقات الثقافية والبعثات بوزارة التعليم العالي لمناقشة أوجه التعاون مع جامعة الملك سلمان لبعث الطلاب والأساتذة المصريين للدراسة وإجراء الابحاث في الولايات المتحدة واستضافة الأساتذة الأمريكيين.
وحضر الاجتماع الذي عقد بمقر الجامعة بمدينة راس سدر السادة عمداء الكليات وقيادات البرامج وهم:
– د. عبد الغني الجندي عميد كلية الزراعات الصحراوية ومدير فرع رأس سدر
– د. محمد مبروك أبو الوفا عميد كلية الصيدلة
– د. منال عفيفي مدير برنامج الطب البيطري
– د. أيمن عبد الحميد كلية الهندسة
– د. محمد طولان كلية الصناعات التكنولوجية
– د. أيمن شبراوي كلية الهندسة
– والأستاذ سمير عبد السلام أمين عام الجامعة
وشارك في الاجتماع عن بعد:
– د. هاني شوقي عميد كلية الطب
– د. وائل سليم نائب عميد كلية طب الأسنان
– د. أحمد إمام برنامج الحاسبات والمعلومات
– د. تامر عباس مدير برنامج السياحة والفنادق ومدير فرع شرم الشيخ
– د. ريهام طاحون مدير برنامج اللغات
– د. مي ندا مدير برنامج الفنون التطبيقية
وقام الوفد بتفقد مباني الجامعة ومعاملها وأشادوا بالتجهيزات والامكانيات المتاحة. ولمزيد من المعلومات عن برامج هيئة فولبرايت لاستضافة الأساتذة الأمريكيين اضغط الرابط:
برنامج الأساتذة الأمريكيين:
برنامج الأساتذة الأمريكيين للقيادات:
Dr. Ashraf Hussein, President of King Salman International University, and Dr. Mohamed Sherif, Vice President received the Fulbright Commission delegation led by Dr. Maggie Nassif, Executive Director, Ms. Manal Fares, Senior Operation officer and Mr. Hesham Farid, Admin Assistant. The team was accompanied by Mr. Abdelaliem Refaat, representing the Ministry of Higher Education’s Cultural Affairs and Missions Sector.
The discussion focused on opportunities for collaboration between the Fulbright Commission and King Salman University to send Egyptian students and scholars to study and conduct research in the U.S. and host American scholars.
The meeting, held at the University Campus in Ras Sidr, was also attended by the following deans and program leadership:
Dr. Abdelghani ElGendi, Dean of the Faculty of Desert Agriculture and the Director of the University Ras-Sudr Branch, Dr. Mohamed Mabrouk Aboulwafah, Dean of the Faculty of Pharmacy, Dr. Manal Afifi, Director of Veterinary Medicine Program, Dr. Ayman Abd-Elhamed, Dean of the Faculty of Engineering, Dr. Mohamed Tolan, Dean of the Faculty of Technological Industries, Dr. Ayman ElShabrawy, Faculty of Engineering, and Mr. Samir Abdelsalam, University Secretary General.
The meeting was virtually attended by Dr. Hany Shawky, Dean of Faculty of Medicine, Dr. Wael Selim, Vice Dean of Faculty of Dentistry, Dr. Ahmed Emam, Dean of the Faculty of Computer Science and Information Technology, Dr. Tamer Abass, Director of the Tourism and Hotels program and Director of the Sharm ElSheikh branch, Dr. Reham Tahoun, Director of the Languages Program, and Dr. Mai Nada, Director of the Applied Arts Program.
The delegation was pleased to visit the facilities and labs and were impressed by the university’s infrastructure and capabilities.
For more information about Fulbright Opportunities to host American Scholars, please visit the following links:
Fulbright U.S. Scholar Program: https://fulbright-egypt.org/program/us-scholar
Fulbright U.S. Distinguished Scholar Award: https://fulbright-egypt.org/program/us-distinguished
Recent Posts
Contact Us

Get in touch with us, and we will get back to you as soon as possible.

X
X